Mededeling

Nieuwsbrief Fehamec nr 1 feb 2020 pdf

Nieuwsbrief nr 5 december 2019

Fehamec: Nieuwsbrief nr 3 mei 2019

Fehamec: Nieuwsbrief nr 3 dec 2018

Fehamec: nieuwsbrief-nr-2-nov-2018 

Fehamec: Nieuwsbrief nr 1 sept 2018 

Nieuwsbrief van de Wegenverkeerswet 1994 in verband met invoering van het trekkerkenteken” WAT GAAT HET WORDEN ? Verslag bezoek 2e kamer 27-6-2016

Categorie T op het rijbewijs

Reizen naar Duitsland cq België,

Per 01 juli 2015 is het T-Rijbewijs een feit geworden. Houders van een Trekker Certificaat hebben tot 01 juli 2016 de tijd om deze om te wissen voor een T-Rijbewijs. Houders van een B(E)  rijbewijs hebben tot 01 juli 2025  de mogelijkheid om de T bij te laten schrijven. Nu is er een misverstand mbt het rijden op een trekker in Duitsland cq België. Beide landen hebben een eigen trekker rijbewijs.

Het dringend advies is ( mede na overleg met CUMULA) om, als U met een trekker naar Duitsland of België wilt rijden, van te voren de T op Uw B(E) rijbewijs te laten bijschrijven. Tot 01 juli 2015 mocht U met een B(E) rijbewijs in Duitsland een trekker zonder aanhanger ( max 40 km/uur) of een trekker met aanhangwagen (max 25 km/uur) besturen. Het thans verlopen Trekker Certificaat was een ARBO aangelegenheid en derhalve niet geldig in Duitsland cq België. 16 en 17 jarigen en overige zonder B(E) rijbewijs moeten voor het rijden met een trekker in Duitsland cq België  in het bezit zijn van het T-rijbewijs. Dus in dat geval nu al omruilen, zie hiervoor de website van RWD – rijbewijzen –               T-Rijbewijs. U moet het PDF document “Omwisselen Trekker Certificaat” downloaden en de instructie volgen ( Origineel Trekker Certificaat, dit ingevuld document en een copy van Uw identiteitsbewijs opzenden naar het RDW ), dit is gratis.. Tegelijkertijd moet U een “Eigen Verklaring”  opzenden naar het CBR ( Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen ) ( zie web-site CBR). Nadat U van het RDW en het CBR een akkoord verklaring hebt ontvangen gaat U met deze beide documenten en twee pasfoto’s naar het gemeentehuis voor het T-Rijbewijs. Doe het vandaag nog, mogelijk neemt het enige tijd in beslag.

Bij het laten bijschrijven van de T op het B(E) rijbewijs op het gemeentehuis, kan het voorkomen dat de behandelende ambtenaar zegt dat dit nog niet hoeft ( soms belt hij/zij met het RDW hierover), maar laat U niet van de wijs brengen, zet door en  “laat de T erop plaatsen” . U krijgt een nieuw rijbewijs en bent klaar en juridisch ingedekt, voor het reizen met de trekker naar Duitsland cq België.

Hebt U toch nog vragen, stuur een mail naar : ankobroekema@gmail.com